Generated by Pure CSS Menu.com : Free CSS Drop Down Menu Generator
Вітаю Вас Гість | RSS

















               Субота
             27.04.2024
                 01:04
Головна » 2014 » Квітень » 9 » Наш земляк Олег Ящук
15:02
Наш земляк Олег Ящук

Нападник Олег Ящук робив свої перші футбольні кроки в Україні. В середині 90-тих він, виступаючи за тернопільську "Ниву", звернув на себе увагу,забивши 10 голів у чемпіонаті України (зокрема, хет-трик у матчі проти донецького "Шахтаря"). Після успішного сезону 19-річного форварда запросили в титулований брюссельський "Андерлехт". Саме в Бельгії Ящук провів левову частину своєї кар'єри. 

Наш кореспондент поспілкувався з 35-річним форвардом і дізнався про його подальші плани щодо футболу і життя.

- Олег, чому в останніх двох переможних матчах "Вестерло" у плей-офф за право грати в елітному дивізіоні ти не брав участі?

- Ці матчі нічого не вирішували для нашої команди, і тренерський штаб розпустив основних футболістів у відпустку.

- Де провів відпустку?

- В сімейному колі у Бельгії. Встиг з'їздити на Батьківщину, у Ланівці, де проживають моя сестра і близькі друзі. На Тернопільщині пробув три доби. Час так швидко пролетів, ніби там і не був.

- До України з усією сім'єю приїжджав?

- Ні. На жаль доньки та дружина ще жодного разу не були на моїй Батьківщині. Все ніяк не виходить. У донечок - старшої Аделін і молодшої Льорін навчання в школі до кінця червня, а потім іспити. Дружина Мюрель також працює викладачем молодших класів у школі і з тієї ж причини не змогла приїхати. Сподіваюся, що все-таки коли-небудь я зможу показати своїй родині непередавану красу нашого краю.

- Коли починаєш підготовку до сезону?

- На перший збір команда збирається 24 червня, але без мене. Я не залишаюся в "Вестерло". Команда не виконала завдання виходу у "вишку" і тому виникли фінансові проблеми в клубі. Мені надали статус вільного агента.

- Чи є пропозиції від інших клубів?

- Поки що нічого немає. Зі своїм майбутнім поки не визначився. Якщо не знайду хороший варіант продовження кар'єри, то, можливо, доведеться "зав'язати" з футболом.

- Свого часу ти закінчив тренерські курси. Перейдеш працювати на тренерську стезю?

- Наразі ніяких планів щодо роботи тренером у мене немає.

- В якій країні плануєш проживати після закінчення кар'єри?

- В Бельгії, а в Україну завжди можна приїхати. У Бельгії я проживаю з 19-ти років. Тут моя сім'я, народилися мої дочки. Сподіваюся, що в недалекому майбутньому Аделін і Льорін після закінчення школи продовжать своє навчання та отримають хорошу європейську освіту. Більше 12-ти років тому я перевіз сюди жити своїх батьків. Їх побут завжди нагадує мені про Україну. Можна сказати, що Бельгія для мене друга Батьківщина.

З особової справи:

Олег Ростиславович Ящук. Народився 26 жовтня 1977 року в с. Грибова, Лановецького району, Тернопільської області. Футболом почав займатися в ДЮСШ м. Ланівці, після чого навчався у Львівському спортінтернаті.

У травні 1994 року в складі юнацької збірної України завоював "бронзу" європейського чемпіонату, ставши кращим бомбардиром української дружини (3 голи в 4-х матчах).

Наймолодший (17 років 272 дні) автор хет-трику в історії Вищої ліги чемпіонату України. Зумів тричі вразити ворота донецького "Шахтаря" (від 25.07.1995).

Після виступів за тернопільську "Ниву" більшу частину своєї кар'єри провів у складі брюссельського "Андерлехта". У складі якого став чотириразовим чемпіоном, дворазовим володарем Суперкубка Бельгії і Кубка бельгійської Ліги. Також виступав у грецькому "Еготелісі" і в бельгійських клубах "Серкль Брюгге", "Вестерло".

За збірну України різних вікових категорій (U 16-21) провів 13 матчів, забив 7 м'ячів. Є членом символічного Клубу бомбардирів імені Олега Блохіна - 102 забитих м'ячі на вищому рівні.

Розмовляв Віктор Хохлюк

Переглядів: 625 | Додав: zhirak | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Наступний матч
До матчу залишилось
 
Попередній матч
Вхід
:
Пароль:
Реклама
Сайти
Лановецької Федерації Футболу
ФК "КОЛОС" с.Вербовець
ФК "ПЕРЕДМІРКА" с.Передмірка www.fcperedmirka.at.ua
ФК "СТАНДАРТ" с.Вишгородок www.fcstandart.a5.ru
ФК "ГОРИНЬ" с.Нападівка www.napadivkafc.ucoz.ru
ФК "ГОРИНЬ" с.Юськівці
ФК "НИВА" с. Борщівка www.fkhollywood.ucoz.ru
ФК "ПРАВДА" с.Бодаки
vk.com/club_bodaku
КНОПКА
ФУТБОЛЬНИЙ КЛУБ ЖИРАК Р
Гості

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Лічильник